Hvem kan ATD hjælpe?

ATD er udviklet primært til behandling af rystelser hos folk, der lider af Parkinson sygdom eller af essentiel tremor (også kaldet rystesyge). Derfor er det også disse patienter, vi anbefaler ATD til. Om ATD kan hjælpe folk, som lider af rystelser af andre årsager, er endnu ikke testet.

Sådan virker ATD

ATD afgiver små vibrationer/rystelser til håndleddet, hvor den sidder. Disse vibrationer får kroppen til at sende nogle signaler til hjernen, som får den til at lukke for udsendelsen af de signaler, som får én til at ryste. Læs mere om, hvordan ATD virker her.

ATD virker uafhængigt af medicin, og kræver ingen indgreb – uanset om man anvender den til behandling af Parkinson eller rystesyge.

Kan ATD være skadelig?

Da ATD ikke gør andet end at vibrere på brugerens håndled, og dermed udnytte kroppens egne signaler, kan den ikke gøre nogen skade eller forværre rystelserne permanent.

Hvorfor bruge ATD til behandling af Parkinson og esssentiel tremor (rystesyge)?

Netop fordi ATD virker helt uden medicin og indgreb, er det en risiko- og bivirkningsfri behandling af rystelserne. Hvor stor antiryste-effekt brugerne oplever, varierer – nogle oplever at deres rystelser stopper helt, mens andre oplever, at de blot bliver nedsat.

“Det er ikke mig, der har Parkinson, men min mand som har haft det konstateret i ca. 21/2 år. Han har en del rystelser, men ATD har hjulpet en del, ikke lige meget hver dag, men som helhed en mindre rysten på ca. 50-60 %.”

Udtalelse fra bruger.

Uanset om brugerne oplever en større eller mindre effekt, oplever mange, at det forbedrer deres livskvalitet.

ATD kan forbedre livskvaliteten mærkbart

Selvom ATD’en kun nedsætter rystelserne, kan det stadig have en kæmpe betydning for personens hverdag og livskvalitet. Lider man fx af rystelser på hånden, kan det være svært at spise selv. Håndrystelser gør det nemlig svært at holde på bestikket. En reduktion af rystelserne kan gøre, at det bliver muligt selv at spise igen.

“Angående ATD-ur, kan jeg fortælle, at det virker på den måde, at jeg bedre kan holde maden på gaffel og ske. Det er en stor lettelse, da maden altid faldt af.”

Udtalelse fra bruger.

For dem, som oplever en stor antiryste-effekt ved brug af ATD, har det selvsagt også en væsentlig og positiv betydning for deres hverdag. For mange betyder det, at situationer, som involverer stress eller kulde, pludselig bliver håndtérbare igen.

“Jeg tænder for den i de situationer, hvor jeg har erfaring for at ville have rystelser – det kan f.eks. være i stress-lignende situationer. Virkningen synes at indtræde omgående, Ligeledes oplever jeg en god virkning ved anvendelse udendørs i koldt vejr, hvor kulden erfaringsmæssigt forstærker evt. rystelser.”

Udtalelse fra bruger.